ADAPTER. Kino bez barier – pokaz specjalny!

Kolejny pokaz w ramach cyklu „ADAPTER. Kino bez barier” będzie wyjątkowy. W związku z plebiscytem ADAPTERA zapraszamy na spotkanie z gościem specjalnym, panem Jerzym Stuhrem oraz projekcję filmu „Obywatel” z audiodeskrypcją, tłumaczeniem migowym i napisami. Pan Jerzy Stuhr został wybrany przez publiczność portalu ADAPTER.pl jako Najlepszy Aktor. Pokaz specjalny organizowany jest we współpracy z Dolnośląskim Oddziałem PFRON.

Zapraszamy 10 września 2017, niedziela, g. 16:00, Kino Nowe Horyzonty (ul. Kazimierza Wielkiego 19-21).

Wstęp bezpłatny. Obowiązuje rezerwacja miejsc pod adresem: fundacja.katarynka@gmail.com lub telefonem +48 797 122 452.

O FILMIE:

Komediodramat z 2014 roku, którego reżyserem i autorem scenariusza jest Jerzy Stuhr. Film opowiada o losach obywatela Jana Bratka, który musi odnaleźć się w kluczowych momentach polskiej historii. Gdziekolwiek się nie pojawi, ściąga na siebie lawinę niespodziewanych zdarzeń. Ma wielkie szczęście, a może raczej… pecha, że zawsze znajduje się w miejscach, gdzie historia akurat zmienia swój bieg. Los miota nim zarówno w czasach komuny, jak i w nowoczesnej, demokratycznej Polsce doprowadzając do zabawnych wpadek.

W filmie występują: Jerzy Stuhr, Maciej Stuhr, Janusz Gajos, Dorota Stalińska, Magdalena Boczarska i in.

/filmpolski.pl/