Adapter – kino bez barier. „Plan B” z AD i napisami

Serdecznie zapraszamy na pokaz filmu „Plan B” z audiodeskrypcją i napisami.
18 marca 2018 (niedziela), g. 16.00, kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19-21, Wrocław

Uwaga, nowy adres mailowy do rezerwacji! Osoby z niepełnosprawnościami zachęcamy do rezerwowania biletów przez Fundację KATARYNKA pod adresem: rezerwacje@adapter.pl lub telefonem 797 122 452.
Bilety można także kupić bezpośrednio w kasie kina lub przez stronę www.kinonh.pl
Bilety w cenie 6 zł. W celu odsłuchania audiodeskrypcji udostępniamy radio ze słuchawkami.

O FILMIE: „Plan B” to film o miłości, pełen emocji, humoru i życiowej prawdy. Bohaterów poznajemy przed walentynkami, w chwili gdy w ich życiu wydarza się coś całkiem nieoczekiwanego – coś, co wywraca je do góry nogami. Sytuacje, z którymi się konfrontują, prowadzą do zaskakujących rozwiązań. Natalia, Mirek, Klara i Agnieszka spotykają na swojej drodze ludzi (i zwierzęta!), które dają nadzieję na to, że trudne początki nieraz prowadzą do odnalezienia prawdziwych uczuć i autentycznych więzi, a w życiu zawsze jest jakiś plan B.
W filmie występują: Kinga Preis, Marcin Dorociński, Roma Gąsiorowska, Edyta Olszówka.

ADAPTER – kino bez barier:

Fundacja KATARYNKA i Kino Nowe Horyzonty zapraszają na cykliczne pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Filmy można oglądać co miesiąc, w niedzielę o godz. 16.00. Adapter to nasz głos w debacie nad dostępnością kultury dla osób z niepełnosprawnościami. Ideą pokazów jest integracja osób pełnosprawnych z osobami z niepełnosprawnościami, młodych z seniorami. Adapter to pokazy ponad granicami, gdzie wszyscy możemy poznawać współczesne kino. Audiodeskrypcja seansów jest dostępna na słuchawkach dla tych osób, które tego potrzebują. Osoby niesłyszące mają możliwość czytania napisów. Dla wszystkich cena biletu jest dla taka sama – 6 zł.

Mecenas projektu: Fundacja „HASCO-LEK”

Partnerzy: Kino Nowe Horyzonty, Fundacja Katarynka, Fundacja Kultury Bez Barier.