Adapter – kino bez barier. „Anioł” z audiodeskrypcją i napisami

Zapraszamy na kolejny pokaz w cyklu „ADAPTER – kino bez barier”. W marcu pokażemy libański film pt. „Anioł”. To ciepła i chwytająca za serce historia rodzicielskiej miłości, która jest w stanie zwalczyć nietolerancję, gniew i nikczemność. Film utrzymany jest w komediowym tonie i zyskał już sympatyków na całym świecie.
FILM: „Anioł”, komediodramat, reż. Amin Dora, prod. Liban 2015, 95’
Niedziela, 19.03.2017r., godz. 16.00, Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19-21, Wrocław
Bilety w cenie 6 zł. Bilety można rezerwować przez Fundację KATARYNKA pod adresem: fundacja.katarynka@gmail.com lub bezpośrednio w kasie kina: rezerwacja telefoniczna +71 78 66 566. W celu odsłuchania audiodeskrypcji udostępniamy radio ze słuchawkami. Można przynieść też własny telefon z radiem i słuchawkami. Radio prosimy ustawić na częstotliwość 97 Fm.

O FILMIE:
Leba, nauczyciel muzyki, z żoną Larą i dwiema córkami mieszka w małym libańskim miasteczku, w którym wszyscy wiedzą wszystko o innych. Kiedy Lara ma urodzić upragnionego syna, cieszą się wszyscy. Jednak Ghadi ma zespół Downa, a kiedy podrasta, zakłóca spokój okolicy swoimi śpiewami i wrzaskami. Rada mieszkańców postanawia nakazać rodzicom oddanie syna do zakładu specjalnego. Leba, nie chcąc do tego dopuścić, z pomocą przyjaciół wmawia religijnym mieszkańcom, że jego syn jest aniołem, który odmieni życie wszystkich.

ADAPTER – kino bez barier:
Fundacja KATARYNKA i Kino Nowe Horyzonty zapraszają na cykliczne pokazy filmowe z audiodeskrypcją i napisami dla niesłyszących. Filmy można oglądać co miesiąc, w niedzielę o godz. 16.00.
Adapter to nasz głos w debacie nad dostępnością kultury dla niepełnosprawnych. Ideą pokazów jest integracja osób pełnosprawnych z osobami z niepełnosprawnościami, młodych z seniorami. Adapter to pokazy ponad granicami, gdzie wszyscy razem możemy poznawać współczesne kino. Audiodeskrypcja seansów jest dostępna na słuchawkach dla tych osób, które tego potrzebują. Osoby niesłyszące mają możliwość czytania napisów. Dla wszystkich cena biletu jest dla taka sama – 6 zł.

Partnerzy: Kino Nowe Horyzonty, Fundacja Katarynka, Fundacja Kultury Bez Barier