12 maja 2018r. bijemy rekord kibiców z niepełnosprawnością na meczu Śląsk Wrocław – Piast Gliwice

5 maja obchodzony jest Europejski Dzień Walki z Dyskryminacją Osób Niepełnosprawnych. We Wrocławiu w ramach „Tygodnia Bez Barier” organizowane jest historyczne wydarzenie: próba pobicia nieoficjalnego rekordu świata w ilości kibiców niepełnosprawnych na meczu piłki nożnej. Organizatorzy zachęcają fundacje, stowarzyszenia, ośrodki wspierające niepełnosprawnych oraz indywidualne osoby do wzięcia udziału w tym wyjątkowym wydarzeniu!

Termin: 12 maja 2018 (sobota), godz. 15:30, Stadion Wrocław

Informacje o wydarzeniu: tel.: 792 93 00 94, 603 765 771

Bilety: wstęp za darmo! – na podstawie darmowego biletu dla osoby z niepełnosprawnością i ewentualnego opiekuna – aby go otrzymać należy wysłać swoje dane (imię, nazwisko i PESEL) na adres: bilety@kkn.wroclaw.plZapisy do czwartku 10 maja do godz. 8:00. Zachęcamy jednak, by zapisywać się jak najszybciej!

Zbiorcze listy (osób z niepełnosprawnością i ewentualnych opiekunów – zalecany format Excel) muszą zawierać: imię i nazwisko, numer PESEL oraz krótką informację o niepełnosprawności (np. wózek, wzrok, intelektualna)

UWAGA! Dane te wykorzystywane są tylko po to, by przygotować miejsce adekwatne do niepełnosprawności. Numer PESEL wymagany jest do wystawienia biletu zgodnie z ustawą o Bezpieczeństwie Imprez Masowych.

Organizacje, w których szeregach będzie min. 30 osób z niepełnosprawnością będą miały możliwość prezentacji swojego logo na telebimie podczas meczu!

Organizatorzy: Stowarzyszenie Klub Kibiców Niepełnosprawnych, WKS Śląsk Wrocław i Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej we Wrocławiu

Kilka praktycznych porad:

• zaleca się przyjechać co najmniej godzinę przed meczem (nie później niż 14:30),
  • wejście na stadion możliwe jest za okazaniem biletu z numerem PESEL oraz dokumentu tożsamości,
  • darmowy parking od strony ul. Królewieckiej,
  • Fundacja Katarynka zapewnia audiodeskrypcję na częstotliwości 97,00FM